Twitter a anunțat că va limita accesul la mesaje  președintelui Trump pe rețeaua de socializare înaintea alegerilor din 2020, în special în toiul campaniei electorale, scrie Daily Beast.

Platforma social media, care a intrat în vizorul autorităților americane, pentru modul ăn care reduce la tăcere vocile conservatoare, a explicat că va începe să folosească algoritmi pentru  tweet-urile „down-rank” ale politicienilor care „încalcă” regulile lor.
 
Washington Post a scris că mesajele către toți candidații politici  și oficialii guvernamentali cu peste 100.000 de adepți vor fi etichetate cu următorul anunț: „Înainte ca utilizatorii să poată vizualiza mesajele pe Twitter semnalate recent, vor trebui să facă clic pe mesajul: „Regulile Twitter despre comportamentul abuziv se aplică acestui Tweet. Cu toate acestea, Twitter a stabilit că ar putea fi în interesul publicului ca unele mseaje să rămână disponibile”.

Compania a mai spus că va înființa o echipă specială însărcinată cu aplicarea politicii, iar eticheta de notificare nu va apărea decât în ​​cazuri rare.

Noua politică înseamnă că tweet-uri de genul celor în care Trump critică democrații și rivalii politici ar putea fi marcate astfel și clasificate.Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews