ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


După ce le-a bulversat afacerile taximetriştilor din toată lumea, UBER îşi extinde serviciile pe apă. Compania a lansat la Istanbul UberBOAT, serviciul de transport pe apă pentru pasagerii care vor să traverseze strâmtoarea Bosfor.
 
Această opţiune va apărea în aplicaţia Uber atunci când utilizatorii se apropie de strâmtoarea Bosfor - traversată zilnic de milioane de oameni pe pod, cu metroul, dar şi pe apă, o variantă preferată în special de către turişti.

Serviciul Uber va folosi ambarcaţiuni Beneteau, deţinute de o companie locală şi va concura cu navele mari de transport şi de agrement. Potrivit Bloomberg, serviciul public de transport cu bacul în zonă deserveşte 20 de rute, iar preţul unei călătorii este foarte ieftin, de doar 70 de eurocenţi, potrivit digi24.ro.

Pe apă, Uber nu mai urmăreşte aceeaşi strategie ca pe uscat - preţul călătoriilor cu barca va porni de la 17 euro, însă fiecare ambarcațiune are o capacitate de transport de 7-10 pasageri.

UberBoat a fost lansat în Turcia, în timp ce în Franţa taximetriştii protestau față de companie