ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Sub presiunile fermierilor, Comisia Europeană renunță la câteva puncte importante din programul de a reduce emisiile gazelor de seră pentru a „salva planeta”.

Din Agenda Verde a executivului european a dispărut de pildă măsura de reducere cu 30% a producției agricole a UE până în 2040, arată publicația Politico, apropiată de Bruxelles.

De asemenea, proiectul revizuit, care urmează să fie prezentat marți de Comisia Europeană, exclude obligativitatea reducerii consumului de carne pentru cetățenii europeni.

Mai mult, a dispărut și obligativitatea de a înceta subvenționarea combustibililor fosili pentru agricultură și este menționat rolul agriculturii în asigurarea „suveranității alimentare” a UE.

De asemenea, potrivit BBC Bruxelles-ul a renunțat și la proiectul de a reduce la jumătate cantitatea de pesticide pe ansamblul UE, care urma să intre în vigoare din 2030, în cadrul așa-numitului „Green Deal”.

Cu toate acestea, Comisia Europeană își va menține recomandarea de a reduce cu 90% până în 2040 emisiile totale de carbon, în raport cu 1990.

Ceea ce înseamnă că, dorind să scape de protestele fermierilor, Bruxelles-ul ridică o parte din presiunea pe agricultură pentru a o mări asupra celorlalte sectoare economice.

Și asupra cetățenilor.