ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Uniunea Europeană a extins sancțiunile impuse Rusiei pentru amenințarea integrității teritoriale a Ucrainei până la 15 septembrie 2017.

Decizia impunerii de sancțiuni Rusiei a fost luată în 2014, odată cu agravarea crizei din estul separatist al Ucrainei, unde și în prezent au loc confruntări între rebelii pro ruși și forțele Kievului.
 
„Consiliul a extins măsurile restrictive în ceea ce privește actele care pun în pericol integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei, pentru încă șase luni, până la 15 septembrie 2017″, se spune într-un comunicat publicat pe site-ul Consiliului European.

Totodată, UE a extins interdicția de călătorie și înghețarea bunurilor, timp de 6 luni, pentru 146 de persoane și 37 de organizații care amenință suveranitatea Ucrainei.

Sancțiunile europene vizează 150 de persoane și 37 de entități din Rusia. Lista îi include, printre alții, pe vicepremierul rus Dmitri Rogozin, pentru rolul jucat în anexarea peninsulei Crimeea, în martie 2014.

Săptămâna trecută, UE a aprobat decizia de a extinde sancțiunile împotriva fostului președinte ucrainean Viktor Ianukovici și a 14 dintre asociații săi.