ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un sondaj ca un duș rece pentru Bruxelles și pentru toți cei care persistă în a lăuda Uniunea Europeanăă chiar și în acest momente dramatice a fost publicat de presa italiană.  Antonio Noto, directorul Noto Sondaggi, a explicat pentru site-ul adnkronos.com că încrederea în UE s-a prăbușit și în rândul celor mai convinși italieni pro europeni. „Europa la care a apelat președintele Republicii, Sergio Mattarella, este criticată de majoritatea italienilor. 72% afirmă că, în acest moment,  Europa nu a contribuit în niciun fel la sprijinirea situației de urgență prin care trece țara noastră. Pentru 77%  din cei chestionați,  situația nu se va schimba în următoarele luni, adică relația cu UE va rămâne conflictuală și nu va aduce beneficii pentru Italia”.

Potrivit lui Noto, sondajul subliniază că există un „sentiment predominant” față de Europa, pe care îl împărtășesc acum și cei mai pro-europeni dintre italieni. De fapt, încrederea în UE „a scăzut la 25%,  în condițiile în care, a explicat el, în perioada pre-epidemică acest indice era la 34%, iar 64% dintre cetățeni se considerau pro UE convinși, ”față ​​de 49% cât se declară 
în aceste zile.
 
Care UE?

Fostul vicepremier italian și principalul lider al opoziției, Matteo Salvini, a declarat că Italia ar putea să ia în considerare părăsirea Uniunii Europene, odată ce țara va câștigă lupta împotriva focarului de coronavirus și după ce UE a respins ideea de „coronabonduri” pentru a domoli impactul economic al virusului.

„Haideți mai întâi să învingem virusul și apoi să ne gândim din nou la Europa. Și, dacă este necesar, să spunem „la revedere”. Fără mulțumiri, ”a scris Salvini, vineri pe contul său de Twitter.
„Nu e nicio Uniune, ci un cuib de vipere și șacali. Mai întâi vom învinge virusul, apoi ne vom gândi la Europa. Dacă va fi nevoie, ne vom lua rămas bun, fără a aduce mulțumiri”, a scris Salvini, remarcând că în UE că a fost nevoie de 15 zile pentru a „evalua cine va ajuta și cum, în timp ce oamenii mor  astăzi de pneumonie, iar mâine ar putea, posibil, să moară de sărăcie”
În plus, el a mulțumit tuturor primarilor italieni, de la nord la sud, fără a ține cont de partidele politice din care fac parte.
 
Salvini consideră că autoritățile chineze au comis crime împotriva umanității încercând să acopere pandemia de coronavirus. Liderul formațiunii naționaliste Liga spune că Beijingul a raportat focarul de coronavirus trei săptămâni mai târziu la Organizația Mondială a Sănătății (OMS), făcându-se astfel vinovat de crimă împotriva umanității.