ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Spațiul Schengen este la un pas să fie suspendat. Miniștrii europeni de interne și justiție au decis introducerea mediată de controale consolidate la frontierele externe ale Uniunii Europene pentru toți călătorii, inclusiv pentru cei europeni. 

Decizia a fost luată în reuniunea extraordinară a miniștrilor de Interne, convocați în cadrul consiliului JAI care are loc vineri la Bruxelles. 

Astfel cer ca acestea să permită realizarea de "controale sistematice asupra cetățenilor europeni", deși controalele detaliate sistematice se aplică în prezent doar persoanelor din țări terțe, potrivit AFP.

Comisarul european pentru afaceri interne, Dimitris Avramopoulos, a propus înființarea unei agenții europene de informații, după ce atentatele de la Paris au arătat că există deficiențe serioase în cooperarea dintre serviciile secrete.