ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Sancțiunile europene impuse Rusiei ca urmare a anexării peninsulei Crimeea au fost extinse pentru încă șase luni, au stabilit liderii europeni la summitul de la Bruxelles.

Decizia poate fi văzută și ca un semnal către Donald Trump, a spus un oficial UE pentru Reuters, în condițiile în care președintele ales al Statelor Unite a promis că se va reapropia de Rusia.

Polonia ar fi vrut extinderea sancțiunilor impuse Moscovei, în domeniile apărării, energiei și finanțelor, cu un an, dar un grup de țări, în frunte cu Italia, cereau reluarea relațiilor economice cu Kremlinul. Liderii europeni spun că prelungirea a fost agreată pe baza realităților din teren si nu cu gândul la viitoarea politică a Washingtonului.

„Era clar că vom prelungi sancțiunile cu încă șase luni. Unii dintre colegii noștri poate ar fi preferat 12 luni, dar nu a fost, de fapt, o discuție. Este încă prea devreme pentru a evalua cu responsabilitate care este politica posibilă a noii administrații americane față de Rusia”, afirmă Donald Tusk, președintele Consiliului European.