ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Guvernele statelor din Uniunea Europeană au convenit vineri să desemneze cele mai critice puncte ale epidemiei de coronavirus prin culoarea roșu-închis.

Ambasadorii europeni la Bruxelles au acceptat măsura respectivă, de a crea zona roșu închis, propusă de Comisia Europeană pentru regiunile cu peste 500 de cazuri noi la 100.000 de locuitori într-un interval de două săptămâni.
 
UE stabilise deja un „semafor” de culori pentru a desemna gravitatea epidemiei pe zone în fiecare din cele 27 de țări membre. Creșterea numărului de infectări, apariția versiunilor mai contagioase ale virusului și faptul că mare parte din continent era deja „zonă roșie” a impus însă crearea unei noi trepte.
n zona roșu-închis se vor aplica reguli antiepidemice mai stricte; printre altele, vor fi permise doar deplasările strict necesare, informează RTV.

Conform declarației făcute de un diplomat agenției Reuters, Germania și alte țări au anunțat că vor impune și restricții suplimentare privind călătoriile, pentru a limita răspândirea coronavirusului. Portugalia, care deține în acest semestru președinția Consiliului UE, a anunțat că orice măsuri privind deplasările vor fi decise la nivelul fiecărui stat.
 
 
Guvernul de la Berlin se pregătește să interzică accesul pe teritoriul german călătorilor din Regatul Unit, Portugalia, Brazilia și Africa de Sud, unde au apărut tulpini mai contagioase de coronavirus, a anunțat încă de joi ministrul de interne Horst Seehofer. Belgia le-a interzis rezidenților vacanțele în străinătate până în martie.

Comisia Europeană insistă însă ca lucrătorii esențiali și produsele de primă necesitate să poată traversa frontierele fără obstacole, conform regulilor UE privind libera circulație.