ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Austria ar putea organiza, în anumite condiții, un referendum în vederea ieșirii din Uniunea Europeană, afirmă  candidatul extremei drepte la președinția țării, Norbert Hofer.

Vineri, Curtea Supremă din Austria a invalidat alegerile prezidențiale pe motiv că au existat nereguli la numărarea voturilor și a decis repetarea scrutinului. Decizia, anunțată de președintele Curții Constituționale din Austria, Gerhart Holzinger, marchează pentru prima dată în istoria postbelică a Austriei când are loc repetarea unui scrutin la nivel național. Totodată, reprezintă o victorie pentru Partidul Libertății, o formațiune de extremă-dreapta, care a contestat rezultatul turului doi al scrutinul prezidențial pierdut de candidatul său în fața independentului Van der Bellen.

Norbert Hofer, membru al formațiunii de extremă-dreapta Partidul Libertății (FPO), câștigase primul tur al scrutinului prezidențial și era favorit și în turul doi, conform sondajelor de opinie.

Norbert Hofer a declarat, într-un interviu publicat sâmbătă, că Austria ar putea organiza, în anumite condiții, un referendum în vederea ieșirii din Uniunea Europeană.

"Dacă Turcia ar adera la Uniunea Europeană, ar exista un motiv legitim ca poporul austriac să fie întrebat dacă vrea sau nu să rămână într-un asemenea mediu", a declarat candidatul la președinție.