ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Polonia nu va administra vaccinul anti-Covid de la AstraZeneca persoanelor vârstnice, însă decizia finală va fi luată la recomandarea Consiliului Medical de pe lângă prim-ministru, informrează Reuters.

„Datele privind imunitatea și securitatea sunt comparabile cu cele ale oamenilor mai tineri. Dar din cauza dimensiunii reduse a eșantionului (în testele clinice) nu putem confirma cu siguranță eficacitatea (vaccinului AstraZeneca) pentru această grupă de vârstă”, a transmis Comisia națională de vaccinare din Austria, preluată de televiziunea ORF. Totuși, ea semnalează că în cazul unor probleme logistice care ar împiedica administrarea celorlalte două vaccinuri anti-Covid-19 autorizate în UE, cele produse de BioNtech/Pfizer și Moderna, atunci poate fi folosit în Austria vaccinul AstraZeneca și pentru persoanele cu vârste de peste 65 de ani.
 
De asemenea, Polonia nu va administra vaccinul anti-Covid de la AstraZeneca persoanelor vârstnice, însă decizia finală va fi luată la recomandarea Consiliului Medical de pe lângă prim-ministru, a declarat luni responsabilul guvernamental pentru programul de vaccinare.
 
„Dacă vorbim despre decizia Consiliului Medical, o așteptăm în zilele sau chiar orele următoare, însă este clar că persoanele vârstnice nu vor fi vaccinate cu acest vaccin”, a spus Michal Dworczyk într-o conferință de presă la Varșovia. „Așteptăm o recomandare clară de la Consiliul Medical și apoi vom lua o decizie”, a completat el, menționând că profesorii ar putea să fie primii care să fie vaccinați.
 
În România, Ministerul Educației intenționează să înceapă procedurile de vaccinare a cadrelor didactice cu AstraZeneca, adică cel mai nou vaccin anti Covid-19 care a fost aprobat de Agenția Europeană a Medicamentelor. Ministrul Sorin Cîmpeanu a declarat pentru Știrile Pro TV că instituția pe care o conduce a cerut Ministerului Sănătății ca profesorii și cadrele didactice să fie incluse prioritar în campania națională de vaccinare și să beneficieze de vaccinul a AstraZeneca.