ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În timp ce UE se adoptă politica struțului față de Italia, în peninsulă ajung ajutoare esențiale din China, în semn de solidaritate.
 
Italia va primi din China mai multe echipamente de necesitate critică pentru combaterea epidemiei de coronavirus, a anunțat duminică ministrul de externe Luigi Di Maio.

Este vorba de aproximativ 140 de ventilatoare și 5 milioane de măști pentru față care se vor adăuga livrărilor chineze care au sosit vineri, scrie Di Maio pe pagina sa de Facebook, adăugând că Beijingul trimite și încă două echipe medicale.

Un sprijin semnificativ, și vital în aceste momente, care a ajuns exact în orele în care ministrului italian al Sănătății, Roberto Speranza, UE i-a trântit ușa în nas. Oficialul italian a solicitat țărilor care nu se află în prezent în situații de urgență să împartă râvnitele măști cu Italia.

Compania chineză Xiaomi, un gigant tehnologic, a donat mii de măști în Italia pentru a face față epidemiei de Coronavirus. Aceeași companie a scris un mesaj pe pagina oficială de Facebook: „De când am ajuns aici, acum doi ani, ne-am simțit iubiți și profund integrați în viața țării. Acesta este și motivul pentru care am simțit datoria de a sprijini Italia în gestionarea epidemiei COVID-19, prin donarea unei prime cantități importante de măști FFP3”. Postarea, care se încheie cu un citat din Seneca. ”Suntem valuri aceleiași mări, frunze ale aceluiași copac, flori din aceeași grădină ”.

Italia se confruntă cu o penurie gravă de măști și ventilatoare. Premierul Di Maio spune că țara va lua măsuri legale împotriva oricărei țări care încearcă să blocheze exporturile de astfel de echipamente în Italia.