Știrea că un fost imam musulman a trecut la creștinism poate să nu pară extraordinară în sine. Ceea ce este însă, extraordinar la Mario Joseph, este că acesta s-a convertit la catolicism după ce a citit...coranul.

"Sfântul Coran m-a convertit la creștinism", spunea Mario Joseph, un fost imam de origine indiană, născut în India.

Notă: Imamul este, conform DEX, Recitator în cadrul rugăciunii colective. ♦ Conducător spiritual al unei școli. 2. (În islamul șiit) Căpetenia comunității, fiind moștenitor al substanței divine, care-l face infailibil

Povestea sa a devenit faimoasă în lumea catolică după ce cazul său a fost prezentat la emisiunea "Changing Tracks", difuzată de fundația "EUK Mamie" din Spania.

Interviul cu Mario, postat pe youtube în limba engleză, a strâns peste 540.000 de vizualizări într-un an de zile, iar pe facebook a strâns alte câteva sute de mii.

Mario Joseph are o poveste cu-adevărat interesantă. Mamei sale i s-a spus să avorteze, deoarece doctorii au diagnosticat-o cu o infecție în pântece, încă din sarcină. Aceasta a refuzat și a promis că-i va dedica lui Dumnezeu copilul. Așa încă de mic, Joseph a studiat teologia și filosofia, devenind imam înainte să împlinească 18 ani.

Într-o predică, cineva l-a întrebat pe Mario Joseph cine este Iisus. Intrigat, tânărul a început să (re)citească Coranul, de la cap la coadă. Acolo a observat că numele lui Iisus apare de 25 ori, în timp ce al profetului Mohammad apare de doar 4 ori. Tot cu această ocazie a observat că singurul nume femeiesc care este menționat este cel al Mariei, Maica Domnului. Mai mult, două capitole din Coran sunt dedicate Fecioarei. În Islam, Maria este recunoscută drept o femeie fără de păcat, care a dat naștere unui prunc, fecioară fiind.

Coranul îl descrie pe Iisus ca fiind "Cuvântul lui Dumnezeu" și "Duhul lui Dumnezeu". De-asemenea, în Coran, Mântuitorul vindecă bolnavii și aduce oamenii la viață.

Profetul Mohammed nu face niciunul din acestea, explică Mario. "Când mă gândesc la Dumnezeu ca la un tată, am o bucurie pe care nu o pot descrie", afirmă fostul imam. Astfel a ajuns să-L accepte pe Iisus.
 

 
A aflat din Koran ca Isus este Dumnezeu.

In timp ce predica ca Isus nu este Dumnezeu, a fost intrebat "Cine este Isus". Cautand sa raspunda la intrebare, a recitit Koranul si prin argumentatie logica a ajuns la concluzia ca Isus este Dumnezeu si ca musulmanii ar trebui sa devina crestini.

Posted by Sorinel Nitu on 26 Aprilie 2015

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews