ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Știrea că un fost imam musulman a trecut la creștinism poate să nu pară extraordinară în sine. Ceea ce este însă, extraordinar la Mario Joseph, este că acesta s-a convertit la catolicism după ce a citit...coranul.

"Sfântul Coran m-a convertit la creștinism", spunea Mario Joseph, un fost imam de origine indiană, născut în India.

Notă: Imamul este, conform DEX, Recitator în cadrul rugăciunii colective. ♦ Conducător spiritual al unei școli. 2. (În islamul șiit) Căpetenia comunității, fiind moștenitor al substanței divine, care-l face infailibil

Povestea sa a devenit faimoasă în lumea catolică după ce cazul său a fost prezentat la emisiunea "Changing Tracks", difuzată de fundația "EUK Mamie" din Spania.

Interviul cu Mario, postat pe youtube în limba engleză, a strâns peste 540.000 de vizualizări într-un an de zile, iar pe facebook a strâns alte câteva sute de mii.

Mario Joseph are o poveste cu-adevărat interesantă. Mamei sale i s-a spus să avorteze, deoarece doctorii au diagnosticat-o cu o infecție în pântece, încă din sarcină. Aceasta a refuzat și a promis că-i va dedica lui Dumnezeu copilul. Așa încă de mic, Joseph a studiat teologia și filosofia, devenind imam înainte să împlinească 18 ani.

Într-o predică, cineva l-a întrebat pe Mario Joseph cine este Iisus. Intrigat, tânărul a început să (re)citească Coranul, de la cap la coadă. Acolo a observat că numele lui Iisus apare de 25 ori, în timp ce al profetului Mohammad apare de doar 4 ori. Tot cu această ocazie a observat că singurul nume femeiesc care este menționat este cel al Mariei, Maica Domnului. Mai mult, două capitole din Coran sunt dedicate Fecioarei. În Islam, Maria este recunoscută drept o femeie fără de păcat, care a dat naștere unui prunc, fecioară fiind.

Coranul îl descrie pe Iisus ca fiind "Cuvântul lui Dumnezeu" și "Duhul lui Dumnezeu". De-asemenea, în Coran, Mântuitorul vindecă bolnavii și aduce oamenii la viață.

Profetul Mohammed nu face niciunul din acestea, explică Mario. "Când mă gândesc la Dumnezeu ca la un tată, am o bucurie pe care nu o pot descrie", afirmă fostul imam. Astfel a ajuns să-L accepte pe Iisus.
 

 
A aflat din Koran ca Isus este Dumnezeu.

In timp ce predica ca Isus nu este Dumnezeu, a fost intrebat "Cine este Isus". Cautand sa raspunda la intrebare, a recitit Koranul si prin argumentatie logica a ajuns la concluzia ca Isus este Dumnezeu si ca musulmanii ar trebui sa devina crestini.

Posted by Sorinel Nitu on 26 Aprilie 2015