ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Horst Seehofer, premierul landului german Bavaria, care este şi liderul Uniunii Crestin-Sociale, a avertizat-o marţi pe Angela Merkel că, dacă nu va găsi o soluţie, până duminică, pentru a limita numărul refugiaţilor care sosesc prin Austria, atunci va fi nevoit să acţioneze de unul singur.

Încă de acum câteva luni, Horst Seehofer s-a distanţat de poziţia în materie de imigraţie a aliatei sale, cancelarul Angela Merkel, considerând o eroare primirea unui volum mare de refugiaţi.

„Dacă nu am succes (să primească un răspuns de la Berlin – n.r.), atunci va trebui să ne gândim ce opţiuni avem la îndemână”, a declarat Seehofer pentru Passauer Neue Presse, citat de aktual24.ro. El a spus că, în cazul în care guvernul federal nu va îl sprijini, va lua măsuri de „apărare de urgenţă”, precizează The Local.

Prioritatea numărul 1 a Angelei Merkel ar trebui să fie limitarea fluxurilor necontrolate de persoane din Austria în Germania, peste graniţa bavareză.
 
„Este treaba cancelarului să negocieze cu Austria”, a spus el, adăugând că cele două guverne au decis de comun acord asupra introducerii mult-criticatelor politici ale „graniţelor deschise”.

Relaţiile au fost tensionate şi de lipsa de comunicare a autorităţilor din Austria, care nu le-au anunţat pe cele din Bavaria că la graniţa lor urmează să sosească un mare grup de refugiaţi.
 
„Acest gen de comportament al Austriei ne îngreunează relaţia de vecinătate. Nu avem voie şi nu trebuie să ne tratăm astfel unii pe alţii”, a spus Horst Seehofer.

Premierul bavarez este şi preşedinte al Uniunii Crestin-Sociale, partid aflat în alianţă la guvernare cu Uniunea Creştin Democrată a lui Merkel. El a avertizat că alianţa dintre cele două formaţiuni este în „pericol dacă politica noastră privind refugiaţii nu va fi corectată”.