ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Refugiaţii şi imigranţii vor continua să vină în Europa, prin Turcia, cel mai probabil într-un ritm de până la 5.000 pe zi în această iarnă, a precizat, joi, Înaltul Comisariat al ONU pentru Refugiaţi (UNHCR), ceea ce înseamnă că numărul total de persoane care vor ajunge pe continent în acest an va fi de peste un milion, relatează Reuters, preluată de Agerpres.

"Trebuie să ne pregătim pentru posibilitatea ca până la 5.000 de persoane să ajungă pe zi în Europa, de acum până în luna februarie a anului viitor, astfel că cifra totală pentru acest an va fi de peste un milion", a declarat un purtătorul de cuvânt al UNHCR.

Înaltul Comisariat caută fonduri suplimentare de 96 milioane de dolari pentru a echipa pentru iarnă centrele de găzduire şi primire şi pentru a le oferi familiilor de imigraţi corturi şi unităţi de cazare echipate cu sistem de încălzire.

Aproximativ 760.000 de persoane au traversat deja Marea Mediterană în 2015, ajungând în special în Grecia şi Italia, după ce au fugit de războaiele din Siria, Afganistan şi Irak, precum şi de conflicte din Africa.