ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Suferințele copiilor în Siria s-au intensificat, a atras atenția Fondul Națiunilor Unite pentru Copii (UNICEF), invocând înmulțirea semnificativă a crimelor și a cazurilor de rănire și de recrutare în luptă cărora le cad victime minorii, transmite DPA.

 Cel puțin 652 de copii au murit în conflict în 2016, cel mai mare număr din ultimii trei ani de când UNICEF realizează bilanțul unor astfel de crime.

Numărul copiilor implicați fără voia lor în lupte a trecut de 850, de două ori mai mulți decât în 2015.

„Profunzimea suferințelor este fără precedent", a spus Geert Cappelaere, directorul pentru Orientul Mijlociu al UNICEF.

După șase ani de război, un număr estimativ de 6 milioane de copii sirieni au nevoie de ajutor umanitar.

Un sfert de milion de copii sunt blocați în zone aflate sub asediu și, prin urmare, nu au acces la astfel de ajutor, iar mult mai mulți locuiesc în regiuni unde este greu de ajuns.

Copiii nu sunt victime doar ale bombardamentelor și focurilor de armă, dar și ale lipsei de acces la îngrijiri medicale și servicii de bază, conform UNICEF.

Milioane de copii au ajuns refugiați în interiorul Siriei, în timp ce alte 2,3 milioane au trecut granița spre alte țări din regiune.

În contextul în care situația umanitară generală din Siria s-a înrăutățit, tot mai multe familii au luat măsuri extreme cum ar fi să-și oblige copiii să se căsătorească sau să muncească.