ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Avioane ale Forțelor Aeriene ale Federației Ruse au început miercuri atacurile țintite asupra pozițiilor grupării jihadiste Statul Islamic pe teritoriul Siriei, a anunțat Ministerul Apărării rus, potrivit agenției de presă oficiale TASS.
 
UPDATE Raidurile Rusiei au vizat opt ținte, aparținând Statului Islamic,  a anunțat minsterul rus al Apărării, care a precizat că in timpul operațiunii au fost evitate infrastructurile civile.
 
Președintele Putin a spus, în repetate rânduri, că intervenția Rusiei este ”împotriva ISIS” iar raidurile aeriene indică începerea confruntării militare ruse împotriva califului Califfo Abu Bakr al-Baghdadi, liderul grupării teroriste Statul Islamic.
 
În același timp, Kremlinul a anunțat că președintele Bashar al Assad a cerut ”ajutor militar” din partea Moscovei. Confirmarea a venit și din partea Damascului.
 
După cum au indicat surse americane, guvernul sirian a fost cel care i-a indicat Moscovei obiectivele care trebuie lovite. Ziarul La Stampa scrie că Washington-ul a fost informat cu 60 de minute înainte de atac. Mesajul a fost trimis de un diplomat rus de la Bagdad, ambasadei SUA în Irak.

Bombardamentele au fost iniţiate imediat după ce Consiliul Federaţiei, Camera superioară a Parlamentului rus, a aprobat în unanimitate cererea preşedintelui Vladimir Putin de a folosi Forţele Aeriene în Siria. Preşedintele Siriei, Bashar al-Assad, a cerut Rusiei asistenţă militară în confruntările cu reţeaua teroristă Stat Islamic.