ACTUALIZARE 14:30 Patru persoane, între care doi pompieri, și-au pierdut viața în urma exploziei de la o brutărie din Paris, iar alte 30 sunt rănite, conform celui mai recent bilanț, informează Le Figaro. Potrivit primelor informații, explozia a fost cauzată de o scurgere de gaze. Peste 200 de pompieria au fost mobilizați, scrie presa franceză.

La locul incidentului s-au deplasat premierul Edouard Philippe, ministrul de Interne Christophe Castaner și primarul Parisului Anne Hidalgo.
 
Știrea inițială
 
O puternică explozie a avut loc într-o brutărie sâmbătă în arondismentul 9 din Paris, fiind rănite mai multe persoane și spulberate mai multe geamuri din împrejurimi, au indicat prefectura poliției și jurnaliști de la fața locului, relatează AFP și DPA, informează Agerpres.

Potrivit prefecturii poliției, un incendiu a izbucnit într-un magazin urmat de o puternică explozie. Pentru moment este luată în calcul pista unei scurgeri de gaz pentru a explica incidentul, precizează AFP.

DPA notează că autoritățile de la Paris sunt în alertă maximă, deoarece sâmbătă urmează să aibă loc un nou protest al „vestelor galbene'”. Aproximativ 5.000 de polițiști au fost desfășurați în oraș.

Protestele '„vestelor galbene'' au început la jumătatea lunii noiembrie, cu demonstrații care au degenerat frecvent în confruntări cu forțele de ordine.


2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.