ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cel puțin 15 scutieri au fost răniți, în fața Parlamentului de la Kiev, după ce în direcția lor a fost aruncată o grenadă. Incidentul a avut loc la scurt timp după ce Legislativul ucrainean a aprobat acordarea unui statut special pentru regiunile separatiste Doneţk şi Lugansk.
 
UPDATE Cel puţin 100 de membri ai Gărzii Naţionale care protejau Parlamentul ucrainean au fost răniţi luni, dintre care zece grav, după ce parlamentarii au adoptat în prima lectură un proiect de lege care prevede o autonomie sporită pentru teritoriile separatiste proruse din est, relatează BBC News online.

Parlamentul de la Kiev a avizat, astăzi, un controversat set de amendamente aduse Constituţiei, prin care este recunoscut un grad mai mare de autonomie al regiunilor Doneţk şi Lugansk.

Şedinţa Parlamentului a fost extrem de tensionată. Parlamentarii naţionalişti au boicotat lucrările plenului în timp ce sute de oameni se aflau în faţa Legislativului pentru a contesta la rândul lor proiectul de lege. Oamenii spun că acesta este doar primul pas spre destrămarea Ucrainei.

După aflarea rezultatelor, protestatarii din fața legislativului, care ceruseră deputaților să nu voteze, au devenit violenți, transmite publika.md. Oamenii au încercat să intre cu forța în clădirea legislativului, dar forțele de ordine au folosit gaze lacrimogene.

Amendamentele aduse Constituţiei au fost formulate de preşedintele Petro Poroşenko şi reprezintă una dintre prevederile acordului de la Minsk pentru soluţionarea conflictului din estul Ucrainei.