ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


ACTUALIZARE 00:01 Președintele rus a mulțumit susținătorilor săi, strânși în centrul Moscovei:

„Dragi prieteni, vă mulțumesc că în această noapte geroasă de Moscova ne-am strâns în inima Capitalei. Vă mulțumesc pentru sprijin. Vreau să mă adresez celor care s-au strâns la Moscova și susținătorilor de pe întreg teritoriul țării noastre enorme. Vă mulțumesc pentru rezultat! Voi sunteți parte dihn echipa mea și eu sunt membru al echipei voastre”.

Știrea inițială

Vladimir Putin a fost reales, duminică, încă din primul tur, în funcția de președinte al Rusiei, după ce a obținut 73.9% din voturile rușilor, arată rezultatele sondajelor efectuate la ieșirea de la urne, relatează site-ul agenției Tass, citat de Mediafax.


Potrivit rezultatelor în urma numărării a 22% din voturi, exprimate în principal în estul țării, Vladimir Putin conduce în cursa prezidențială cu 72%. Candidatul Partidului Comunist,  Pavel Grudinin, se clasează pe al doilea loc cu 15%, iar naționalistul Vladimir Jirinovski are 7%

Niciunul dintre ceilalalți cinci candidați nu au obținut mai mult de două procente din voturi.

Prezența la vot a fost de 63.7%.

Rezultatul de astăzi al lui Putin este mai mare comparativ cu precedentele alegeri prezidențiale organizate în 2012, când liderul de la Kremlin a a obținut 63.6% din sufragii.

Vladimir Putin își va continua mandatul de președinte la Kremlin pentru încă 6 an