ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Doi jurnaliști ai  unei echipe de televiziune, un reporter și un cameraman, au fost uciși în orașul Smith Mountain Lake, în Virginia, SUA, în timp ce realizau un interviu în direct. Victimele sunt jurnalista Allison Parker (24 de ani) și cameramanul Adam Ward (27 de ani). Cei doi lucrau pentru televiziunea  WDBJ7.
 
UPDATE Autorul atacului din Virginia a postat pe contul său de Twitter o fotografie făcută în timpul atacului, dar şi un videoclip urcat pe YouTube, informează mirror.co.uk. Potrivit unor surse, atacatorul ar fi un fost angajat al postului de televiziune, pe nume Bryce Williams.

Allison Parker intervieva o femeie în Bridgewater Plaza, un centru comercial din Smith Mountain Lake, când, dintr-odată, au început să se audă focuri de armă. În imagini se poate vedea, pentru câteva secunde, și presupusul ucigaș. Ar fi vorba de un bărbat cu pantaloni negri și tricou albastru care ține un pistol în mână, relatează presa americană.
 
Reportera se întoarce, încercând să se ascundă, strigând ”Dumnezeule!”, înainte ca Adam Ward, cameramanul să se prăbușească la pământ.
 
După această tragedie, regia de emisie a întrerupt transmisiunea în direct, iar prezentatorii  WDBJ-TV au rămas fără cuvinte. Singura frază a fost:”Nu suntem siguri de ce s-a întâmplat”. Apoi s-a anunțat decesul colegilor lor.
 
Poliția a început căutarea ucigașului și a închis mai multe școli din zonă.