ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Mama vitregă a unui băiat de opt ani, a cărui ucidere a zguduit Spania, a fost condamnată luni la închisoare pe viață pentru omorârea acestuia, a anunțat instanța, citată de AFP și Agerpres.

Ana Julia Quezada, care și-a mărturisit faptele în timpul anchetei, a fost condamnată la închisoare pe viață, cu o perioadă de detenție fermă de 25 de ani, cea mai mare pedeapsă posibilă în Spania, de către Tribunalul din Almeria (sud-est). Acest caz, foarte mediatizat, a zguduit întregul Regat.

Femeia, de origine dominicană, era concubina tatălui lui Gabriel Cruz, copilul dispărut pe 27 februarie 2018 într-un sătuc din provincia Andaluzia. Autoritățile spaniole au întreprins căutări amănunțite timp de 12 zile, descoperind în final cadavrul copilului în portbagajul mașinii Anei Julia Quezada.

Potrivit instanței, victima ar fi murit „prin asfixiere”, însă avocații femeii au susținut în cursul procesului ipoteza omuciderii involuntare. Anchetatorii au început să o suspecteze pe Quezada după ce aceasta a declarat că a găsit tricoul copilului la patru kilometri distanță de locul dispariției, într-o zonă pe care Poliția o verificase în prealabil de două ori.

De asemenea, judecătorii au condamnat-o să plătească atât tatălui, cât și mamei biologice a lui Gabriel, câte 250.000 de euro „daune psihologice”, precum și 200.203 euro statului, drept compensații pentru costurile operațiunilor de căutare.