ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


New York Post publică mai multe dezvăluiri care aruncă în aer cazul „măcelarului din Orlando”. Fosta soție a lui Omar Mateen a declarat ieri că ea crede că acesta era homosexual. Tot ea a fost dezvăluit și faptul că Omar a frecventat acel club de noapte gay, unde a pus în scenă teribilul masacru.

Sitora Yusufiy (foto dreapta), care a fost căsătorită cu Mateen în 2009 timp de trei luni, a făcut șocanta declarație pe postul de televiziune brazilian SBT Brazilia.

Yusufiy a mărturisit că e convinsă că Mateen avea „tendințe gay” și spune că tatăl acestuia l-ar fi numit chiar „homosexual”, de față cu ea. Fosta soție a mai susținut și că „FBI-ul i-a cerut să nu facă aceste declarații în mass-media americană”.

Această mărturisire a venit după ce un fost coleg de clasă de-al lui Omar Mateen a declarat că a primit o invitație romantică din partea acestuia. Conform relatărilor lui, Omar mergea adesea în clubul de noapte Pulse.

Fostul coleg a relatat că a ieșit cu Mateen, mergând prin baruri gay, după absolvirea cursurilor de la Indian River Community College - Academia de poliție, în 2006 - și că atunci, o singură dată, Mateen l-a întrebat dacă n-ar vrea să aibă „o întâlnire romantică”, potrivit Palm Beach Post. „Am refuzat oferta lui”, spune fostul coleg, care susține că, în opinia lui, Omar Mateen era un homosexual nedeclarat. 

Ȋn presa americană au aparut mai multe dezvăluiri conform cărora Mateen a frecventat clubul Pulse timp de ani de zile, înaintea masacrului de duminică.

„Este același tip”, a declarat, pentru Canadian Press, Chris Callen, un transsexual care susținea un show în acel club. „A fost în acest bar timp de cel puțin trei ani."

Cel puțin patru clienții care frecventau acest club și-au amintit că l-au mai văzut pe Mateen acolo de mai multe ori, în trecut. Autoritățile susțin că nu aveau aceste informații suplimentare luni, când au fost întrebate despre legăturile dintre criminal și clubul în care a avut loc masacrul. NBC a raportat că FBI-ul cerceta „presupusele sale vizite în club”.

Kevin West, un alt client frecvent al clubului Pulse, a declarat pentru Los Angeles Times că Mateen folosea frecvent aplicații pentru întâlnirile gay și că l-ar fi surprins  chiar în timp ce posta pe o astfel de aplicație, Jack'd.  
Teoria că Mateen  a suferit un „declic” când a văzut doi bărbați sărutându-se în public este „o idioțenie”, spune Ty Smith, partenerul lui Chris Callen. „Fără nicio supărare. E un rahat! El a fost acolo, în jurul nostru. Iar unii dintre acești oameni făceau un pic mai mult decât (un sărut) în afara barului...”