ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fost consilier al ministrului ucrainean al apărării, general-maior Aleksandr Kolomieţ, în cadrul unei conferinţe de presă susţinută la Agenţia de Ştiri din Doneţk, a declarat că a trecut de partea autoproclamatei Republici Populare Doneţk, anunță siteul InfoMondo Militar.

"Sunt general-maior al Forţelor Armate ale Ucrainei, Kolomieţ Aleksandr Veaceslavovici, şi ultima mea funcţie a fost cea de consilier al ministrului ucrainean al apărării şi de analist militar” – a declarat el, citat de ITAR Tass.
El a mai spus , de asemenea, că 19 ani a fost "comisar militar raional în regiunea Doneţk”.

Potrivit afirmaţiilor lui Kolomieţ, el a fost nevoit să-şi mute familia din Kiev, temându-se de persecuţii din partea autorităţilor ucrainene.

Fostul militar ucrainean a declarat, totodată, că mulţi foşti militari ucraineni îşi manifestă dorinţa de a trece de partea regiunilor separatiste.

"Potenţialul Armatei ucrainene este la un nivel foarte scăzut. Din acest punct de vedere toţi generalii şi ofiţerii, care înţeleg acest lucru şi cred că acţiunile autorităţilor sunt criminale, nu doresc să mai lupte”, a mai spus Kolomieţ.

"Nu fac statistică, dar vă pot spune că în perioada operaţiunii antiteroriste lansate de Kiev, de partea separatiştilor din Doneţk au trecut sute de soldaţi şi ofiţeri ucraineni, care acum se ocupă de apărarea Republicii Populare Doneţk. Vă pot spune sigur acest lucru”, a mai spus Kolomieţ.