Forțele guvernului de la Kiev sunt angajate într-o înfruntare armată cu trupele paramilitare ale grupării naționaliste Pravi Sektor (Sectorul de Dreapta), care au purtat un rol decisiv în îndepărtarea de la putere a președintelui Ianukovici în primăvara lui 2014.

Serviciul ucrainean de Securitate(SBU) i-a îndemnat pe naționaliști să depună armele "pentru a evita o nouă baie de sânge".

Le-a rămas puţin timp" să predea armele înainte ca forţele de securitate să intervină, a declarat Vitali Malikov, adjunctul şefului Securităţii din cadrul SBU.

Un purtător de cuvânt al Pravâi Sektor, Artem Skoropadski, a declarat că liderul mişcării, Dmitro Iaroş, nu le-a ordonat oamenilor săi să depună armele.

AFP informează că sâmbătă s-au înregistrat focuri de armă între ultranaționaliști și bande locale care încercau  să-şi "delimiteze sferele de influenţă" în zonă - o placă turnantă în traficul cu ţigări. 

Pravi Sector este acuzată, atât de guvernul pro-occidental al Kievului cât și de rebelii pro-ruși din estul Ucrainei drept o grupare fascistă. 

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews