Forțele guvernului de la Kiev sunt angajate într-o înfruntare armată cu trupele paramilitare ale grupării naționaliste Pravi Sektor (Sectorul de Dreapta), care au purtat un rol decisiv în îndepărtarea de la putere a președintelui Ianukovici în primăvara lui 2014.

Serviciul ucrainean de Securitate(SBU) i-a îndemnat pe naționaliști să depună armele "pentru a evita o nouă baie de sânge".

Le-a rămas puţin timp" să predea armele înainte ca forţele de securitate să intervină, a declarat Vitali Malikov, adjunctul şefului Securităţii din cadrul SBU.

Un purtător de cuvânt al Pravâi Sektor, Artem Skoropadski, a declarat că liderul mişcării, Dmitro Iaroş, nu le-a ordonat oamenilor săi să depună armele.

AFP informează că sâmbătă s-au înregistrat focuri de armă între ultranaționaliști și bande locale care încercau  să-şi "delimiteze sferele de influenţă" în zonă - o placă turnantă în traficul cu ţigări. 

Pravi Sector este acuzată, atât de guvernul pro-occidental al Kievului cât și de rebelii pro-ruși din estul Ucrainei drept o grupare fascistă. 


2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.