ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele ucrainean Petro Poroșenko a declarat că a dat instrucțiuni tuturor unităților armatei aflate în apropierea Crimeii și a Donbas-ului să intre în alertă maximă de luptă, informează Reuters.

Afirmația vine în contextul acuzațiilor lansate de Rusia cu referire la o incursiune ucraineană în Provincia Crimeea.

"Am ordonat punerea în alertă maximă de luptă a tuturor unităților la frontiera administrativă cu Crimeea și de-a lungul întregii linii de separație a forțelor din Donbas", a scris Poroșenko pe contul său de Twitter, potrivit EFE. 

Purtătorul de cuvânt al Statului Major ucrainean a declarat Reuters că Ucraina a efectuat începând de miercuri exerciții militare programate în sudul Ucrainei.

Președintele rus Vladimir Putin a acuzat miercuri Kievul că folosește tactici teroriste în încercarea de a provoca un nou conflict și pentru a destabiliza Crimeea.

Daniel Gheorghe cere lansarea unei ofensive culturale, politice și sociale pentru românii din Ucraina: În anumite regiuni, românii ar trebui să beneficeze de autonomie teritorială