Pedofilii vor fi castrați chimic în Ucraina. Rada de la Kiev a aprobat un proiect de lege care prevede această pedeapsă pentru persoanele care au abuzat sexual copii.  Sunt vizați violatorii care au între 18 și 65 de ani. Cei sub 16 ani vor fi sancționați cu până la 5 ani de închisoare, scrie publika.md.

Totodată, numele lor va fi trecut într-un registru care va putea fi accesat de întreaga populație.

Oleh Liashko, liderul Partidului Radical din Ucraina: „Trebuie să introducem o pedeapsă mai dură pentru maniacii sexuali. Cel puțin 15 ani de închisoare fără drept de eliberare condiționată, iar când vor ieși din penitenciar să fie urmăriți îndeaproape de oamenii legii. Totodată, să avem un registru deschis al pedofililor, pe care fiecare părinte să îl poată accesa pe internet pentru a vedea cât pot fi de periculoși.”

Proiectul era în discuție de doi ani, iar joi Parlamentul Ucrainei l-a votat cu o majoritate covârșitoare. Punctul pe "i” a fost pus de cazul unei fetițe de 11 ani care, luna trecută, a fost violată, apoi ucisă de un vecin. Oamenii, revoltați, au cerut autorităților să ia o atitudine.

O inițiativă legislativă similară a fost propusă în România în 2018, însă a fost respinsă de Senat și de Camera Deputaților. 


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews