Ucraina trimite cetățeni ucraineni de etnie română să lupte în cele mai periculoase zone de conflict din estul țării

În calitate de cetățeni ai Ucrainei, tinerii de etnie română sunt obligați să îndeplinească serviciul militar în armata Ucrainei. Drept urmare, mulți dintre militarii armatei ucrainene care se întorc răniți sau traumatizați psihic din regiunile separatiste sunt etnici români.
Unii militari ucraineni reveniți din zonele de conflict sunt internați în spitalul din Irpen, care oferă atât tratament medical cât și recuperare medicală. De asemenea, câțiva militari răniți au fost recent preluați de autoritățile de la București pentru a-și continua tratamentul în România.
Un român care a vizitat recent spitalul de la Irpen na precizat că, la un moment dat, a întâlnit într-un salon un pacient revenit din estul Ucrainei, specialist în aeronautică. Oficialul român a încercat să dialogheze cu ucraineanul în engleză, fără mare succes. Ulterior, când cei doi au rămas singuri în cameră, ucraineanul i-a spus: „Putem vorbi românește. Sunt român, știu să vorbesc limba, dar nu avem voie".
Drama românilor din Ucraina a început acum 75 de ani, la 28 iunie 1940, când România a pierdut „la pachet” Basarabia, nordul Bucovinei și Ținutul Herței în detrimentul Uniunii Sovietice. Cu toate că după 22 iunie 1941 România reintrat în posesia acestor teritorii, odată cu intrarea în război, și declanșarea operațiunii Barbarossa, deznodământul celui de-al Doilea Război Mondial a plasat România în tabăra învinșilor, cu toate că întorsese armele la 23 august 1944.
Mai departe, după căderea Uniunii Sovietice, Ucraina și-a proclamat independența pe 24 august 1991, iar una dintre primele acțiuni ale Ucrainei independente fiind organizarea unui referendum pentru a cunoaște structura sa etnică. Referendumul a fost stabilit pentru data de 1 decembrie 1991, iar guvernul român emite, înainte de începerea referendumului, la 28 noiembrie, o „declarație solemnă” prin care proclamă acest referendum nul, pe teritoriile românești care nu aparțin de drept Ucrainei. Totuși, această manifestare nu a avut efect, iar românii rămași acolo au fost înglobați de statul ucrainean.
Problemele etnicilor români din Bucovina de Nord și Ținutul s-au acutizat odată cu amplificarea ostilităților în estul țării. Situația actuală a fost declanșată cu un an în urmă, când aceștia s-au trezit mobilizați de către statul ucrainean pentru a lupta împotriva separatiștilor ruși din Donbass. Mai mult, cei care nu au primit cu brațele deschise „oferta” statului ucrainean au fost invitați să părăsească țara, dacă nu vor să participe la război.
ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.
Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.
ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.
De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!

RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei) | RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)
Pe același subiect

PANICĂ în Spania, Portugalia și Franța după ce țările UE au fost afectate de o pană masivă de curent electric. ACTUALIZARE: Motivul ”științific” este enunțat ca fiind un ”fenomen atmosferic rar”. Peninsula Iberică PARALIZATĂ - Noaptea aduce HAOSUL

Teoria conspirației se confirmă. Numărul de decese atribuit vaccinurilor anticovid a fost mușamalizat - STUDIU

Cum explică profesorul Silviu Gurlui cauzele blackout-ului din Spania

Premierul Spaniei vine cu noi dezvăluiri despre pana masivă de curent care a lovit Peninsula Iberică: 15 gigawați de energie au dispărut inexplicabil

Adrian Onciu: Dansul păcii cu gust de capitulare. A sosit momentul ca Zelensky să-și facă bagajele și să-și ia concediu fără plată, pe termen nelimitat

Cum arată misteriosul tablou oferit de Putin lui Trump - FOTO
Recomandările noastre

22 aprilie 1990, startul Pieței Universității. În urmă cu 35 de ani începea cea mai amplă manifestație anticomunistă din Europa Centrală și de Est. VIDEO și GALERIE FOTO

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.
Comentarii (1)