ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În Canada, sub forma unei așa zise inițiative anti-agresiune, marioneta „transgender”   va fi prezentă în fiecare școală pentru a preda copiilor „probleme legate de gen”.

Este vorba de proiectul condus de Fundația Jasmin Roy Sophie Desmarais, cu sediul la Montreal, care este răspândit în Canada cu eufemismul lingvistic  „social and emotional learning to help children with the process of identity affirmation” , adică adică „învățarea socială și emoțională pentru a ajuta copiii în procesul de afirmare a identității ”), scrie site-ul Il Giornale.

Iar personajul ales să predea aceste „lecții” copiilor este o marionetă, care reprezintă un elev de  vârstă școlară (pentru a se conecta mai bine cu copiii care au această vârstă) și care, spune el, inițial s-a numit Julia. Dar pentru că Julia se luptă cu genul ei și simte în inima ei că este băiat, așa că vrea să fie numit Julien. Deci, mesajul transmis de marionetă copiilor este simplu: genul tău nu este dictat de biologie și corpul tău este irelevant pentru ceea ce ești în realitate și poate fi schimbat! 

Julien / Julia a devenit protagonist/ protagonista a numeroase videoclipuri care oferă ceea ce activiștii proiectului numesc „instrumentele necesare” pentru copii și părinții lor „dezorientați” în chestiuni de gen. Videoclipurile fac parte din lecțiile video gratuite (împreună cu pliante educative) care urmează să promoveze în școlile din Canada introducerea identității de gen la copii „încă de la o vârstă fragedă” astfel încât „să înțeleagă și să accepte diversitatea de gen, identitatea de gen și expresia genului”.

Marionetele au fost alese pe baza succeselor obținutre de-a lungul anilor de „Sesame Street”, un spectacol pentru copii care combină acțiunea live, momentele unoristice și de animație. Teza promotorilor acestor videoclipuri este ce conform căreia doresc să normalizeze ideea de fluiditate a genurilor și să încurajeze copiii să „exploreze” genul lor prin deghizare și prin alte practici.

Nu este însă nici prima nici ultima inițiativă de acest gen care vizează introducerea ideologiei de gen pentru copiii din Canada, cu acordul premierului Justin Trudeau. Până la ea a fost „Ora de lectură Drag Queen”, o propunere prin care travestiți au citit povești pro-LGBT copiilor în bibliotecile din toată țara. 

În așa numita nouă „normalitate canadiană”,  școlile au introdus și un program de educație sexuală, numit S.O.G.I., adică „Orientare Sexuală și Identitate de Gen”. Este o materie în cadrul căreia elevii din școlile de stat din Canada învață să celebreze stilul de viață homosexual și că sexul este schimbător. Nu contează sexul cu care s-a născut copilul, contează ce simte,