ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Filiala din Pennsylvania a rețelei de clinici Planned Parenthood și-a atras un val de critici dure după ce a postat pe Twitter un mesaj în care spunea că și-ar dori ca Disney să-și adauge în portofoliul de personaje animate și o prințesă care să fi făcut avort

Mesajul a fost șters ulterior, însă americanii vigilenți au reușit să prindă într-o captură „dorința” celor de la  Planned Parenthood Keystone: „Avem nevoie de o prințesă Disney care a făcut un avort”.
 
Sugestiile lor  includ și o prințesă care să fie „pro-alegere”, dar și o prințesă „imigrant fără acte”,  „o sindicalistă" și „o prințesă care să fie transgender”, potrivit The Independent.

Deși au șters tweet-ul la doar două ore după postare, capturile de pe ecran ale mesajului pro avort au fost imediat răspândite pe social media, unde comentariile critice au început să curgă.

Unii internauți s-au declarat șocați de faptul că PP poate crede că este o idee bună să implice copiii în chestiuni care au legătură cu viața de adulți.

„Nu cred că fetițele care iubesc prințesele Disney trebuie să știe despre avort sau despre alte probleme sociale complexe”, a scris o femeie. Altcineva a comentat: „Copiii nu pot fi doar copii? O astfel de propunere este complet inadecvată”.

Până și cei care susțin rețeaua PP s-au manifestat împotriva propunerii ca Disney să includă o asemenea aberație: avortul făcut de o prințesă într-o poveste pentru copii.
 
„Eu susțin Planned Parenthood.  Cu toate asetea prințesele Disney nu au cum să facă avorturi pentru că nu fac sex. Nu au organe genitale. Nu au probleme reale. Ele reprezintă o evadare idealistică și nu reflectara societății actuale. Opriți-vă!”

Planned Parenthood (PP) este principala organizație de promovare a avortului și a educației sexuale în lume, sub acoperirea așa-numitelor „drepturi sexuale și reproductive”.  Anul trecut, Camera Reprezentanților din Congresul SUA a votat pentru retragerea finanțării publice acordate gigantului federal  Planned Parenthood. Astfel, se interzice, de acum inainte, ca din banii contribuabililor americani să fie finanțate avorturi prin Medicaid.