ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Comisia Europeană invită țările membre să săvârșească Liturghia de Crăciun online pentru a evita adunările și eventualele infectări.
 
După delclarația complet nefericită a ministrului italian al Afacerilor Regionale Francesco Boccia, potrivit căruia „Pruncul Iisus se poate naște cu două ore mai devreme”, este așteptată pentru miercuri și recomandarea de la Bruxelles de a interzice slujbele religioase cu credincioși.  Fiind recomandată varianta „stați acasă”, ascultați slujbele online.
 
Indicația va fi inclusă în orientările anti-Covid pe care Comisia Europeană le va publica miercuri, scrie ziarul italian Il Tempo.

Proiectul insistă asupra distanțării sociale și a folosirii măștilor de protecție ca măsuri de reducere a infecțiilor. Printre altele, Comisia Europeană recomandă menținerea interzicerii circulației inclusiv pentru ultimele zile din an, reamintind principiul-cheie de urmat: „prudență” și iar „prudență”.
 
Comisia solicită țărilor membre să „ia în considerare evitarea ceremoniilor religioase cu adunări mari, înlocuindu-le cu transmisii online, la televizor sau la radio”