ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Barack Obama a ținut ultimul discurs de la tribuna ONU, în calitate de președinte ale Statelor Unite. Liderul de la Casa Albă a atras atenția în legătură cu amplificarea „naționalismului agresiv" și a cerut mai mult sprijin pentru refugiați, scrie BBC.

Președintele Obama i-a îndemnat pe liderii lumii să facă mai mult pentru a-i ajuta pe refugiați și să respingă orice formă de rasism și fundamentalism.

"Împreună, acum, trebuie să ne deschidem inimile și să facem mai mult pentru a-i ajuta pe refugiații care sunt disperați să aibă un cămin. În ochii bărbaților, femeilor și copiilor nevinovați, care, fără nicio vină proprie, au fost nevoiți să lase în urmă tot ceea ce cunosc, tot ceea ce iubesc, trebuie să avem empatia de a ne vedea pe noi înșine.”, a declarat Obama.

În ultimul discurs rostit în calitate de președinte al Statelor Unite, de la tribuna Adunării Generale a ONU, Barack Obama a denunțat inegalitățile sociale și a vorbit despre soluții pentru combaterea terorismului, contracararea efectelor crizei financiare mondiale și normalizarea relațiilor cu Havana.

Președintele american a criticat liderii autoritariști și ascensiunea populismului. Liderul democrat a condamnat propunerea lui Donald Trump de a construi un zid la frontiera cu Mexicul și a subliniat că o țară care și-ar construi ziduri nu ar face decât să devină o închisoare.