ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Anis Amri, tunisianul care a comis atacul terorist de luni seară din Berlin, a fost ucis vineri în urma unui schimb de focuri cu polițiștii italieni. Însă, înainte de a fi lichidat de forțele de ordine acesta a trimis un mesaj jihadiștiilor din Statul Islamic în care cere răzbunare.

Mesajul, în care Amri jură și credință califului Statului Islamic Abu Bakr al-Baghdadi, a fost difuzat de agenția de casă a teroriștilor, AMAQ.

„Mesajul meu către cruciații care îi bombardează zilnic pe musulmani... sângele lor nu a curs în zadar. Suntem o națiune în spatele acestora și ne vom răzbuna. Le cer fraților mei musulmani din întreaga lume... Le cer fraților din Europa să-i ucidă pe porcii de cruciați... fiecare persoană dupa propriile puteri", afirmă teroristul în videoclipul publicat de AMAQ, conform ziare.com.

Jihadiștii au confirmat în materialul prezentat pe AMAQ că teroristul din Berlin a fost lichidat de către forțele italiene.

„Cel care a executat atacul de la Berlin a dus la capăt un al doilea atac asupra poliției italiene din Milano și a fost ucis într-un schimb de focuri", se arată în material.