ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un tânăr de 20 de ani și-a dat foc vineri pe arena O2 din Londra, cu puțin timp înainte de începerea meciului de retragere al lui Roger Federer.

Activistul, cu numele de „Kai”, a intrat pe teren, și-a turnat benzină pe brațul drept apoi i-a dat foc, în semn de protest față de folosirea în Marea Britanie a avioanelor cu reacție private.

 

El face parte din mișcarea „End UK Private Jets”, care susține că „în 2022, emisiile de carbon înseamnă genocid”, informează Daily Mail.

Gestul de protest a avut loc cu ocazia Cupei Laver, o competiție neoficială de tenis în care se confruntă Echipa Lumii și Echipa Europei.

Militantul, un adept al Gretei Thunberg, a intrat pe teren înaintea setului al doilea al meciului care îi opunea pe Stefanos Tsitsipas și Diego Schwartzman.

Seara urma să fie încheiată de meciul de dublu în care Roger Federer face echipă cu Rafael Nadal împotriva perechii Jack Sock – Frances Tiafoe.

Este meciul de retragere al lui Federer, acum în vârstă de 41 de ani, după o carieriă fabuloasă.