ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Milioane de oameni i-au văzut filmele, unii ar fi în stare să reproducă replici celebre spuse de acest om pe marele și micul ecran.

Cu toate acestea, atunci când s-a îmbrăcat în haine ponosite și rupte, nimeni nu l-a recunoscut pe actorul Richard Gere. Acesta a experimentat cum e să fii un om fără adăpost pe străzile din New York. Rezultatul și mai ales comportamentul oamenilor i-au lăsat un gust amar.

"Când m-am îmbrăcat asemeni unui om fără adăpost, nimeni nu m-a băgat în seamă la New York. Am simțit ce simte o astfel de persoană. Oamenii treceau pe lângă mine și se uită la mine cu scârbă. O doamnă a fost amabilă să-mi dea niște mâncare. A fost experiență pe care n-o voi uita niciodată. De cele mai multe ori uităm cât de binecuvântați suntem. N-ar trebui să privim chestia asta ca pe un dat și dacă putem să ajutăm pe cineva în necaz, atunci să o facem.De-aceea, după ce am terminat experimentul, m-am dus și am dat mâncare și câte 100 de dolari fiecărui homeless pe care l-am găsit. Au plâns și au fost așa de recunoscători...Fiți voi schimbarea pe care doriți să o vedeți în lume", a scris pe o pagină de socializare.
 
Richard Gere a devenit cunoscut din filmul "Pretty woman", în care a jucat alături de Julia Roberts. În 2003 a câștigat Globul de Aur pentru "Cel mai bun actor" pentru rolul din filmul Chicago.