ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un adolescent american a pledat vinovat luni de complot, în numele grupării jihadiste Stat Islamic (SI), în vederea asasinării Papei Francisc în timpul vizitei sale în Statele Unite, în 2015, transmite AFP.

 Santos Colon, 17 ani, originar din New Jersey, a încercat să recruteze un lunetist pentru a trage asupra papei și să declanșeze explozibili în cadrul mesei oficiate la Philadelphia, pe 27 septembrie 2015, care închidea o adunare mondială a familiilor, potrivit departamentului american al Justiției.

Dar Colon a recrutat fără să știe un agent FBI sub acoperire și a fost astfel arestat cu 12 zile înainte de data prevăzută pentru aceste atentate.

El a pledat vinovat de tentativă de susținere materială a unei organizații „teroriste" și riscă până la 15 ani de închisoare.

Colon a încercat să execute atentatele în sprijinul grupării SI și a spus că a utilizat numele de Ahmad Shakoor.

Dar departamentul de Justiție nu a dat alte detalii asupra felului în care el s-a interesat de SI și cum a comunicat cu membrii grupării.