ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un fost programator al CIA și NSA acuzat de furtul și scurgerea de informații clasificate și de posesia de pornografie infantilă, Joshua Adam Schulte, este considerat a fi omul-cheie din spatele informatiilor care au ajuns la WikiLeaks, informraza RT.

Fostul angajat CIA  a fost inculpat luni pentru că a transmis pentru Wikileaks instrumente de piratare a agenției de informații americane, unul din dosarele cele mai păguboase pentru imaginea CIA în ultimii ani.
 
Joshua Schulte, 29 de ani, a fost acuzat că a divulgat informații nespecificate despre capacitățile de colectare a informațiilor de către Central Intelligence Agency (CIA) unui grup identificat doar ca „Organizația-1”, care apoi a publicat informațiile pe internet.

În timp ce actul de acuzare nu furnizează alte detalii, avocatul lui Joshua Schulte a indicat în documente anterioare că ancheta s-ar referi la scurgerea către Wikileaks a colecției „Vault 7”, instrumente de piratare, malware, viruși informatici, troieni folosiți de CIA pentru a spiona calculatoare.

Wikileaks a început să publice cele 8.761 de documente din „Vault7” în martie 2017, punând în mare încurcătură agenția și furnizând piraților informatici profesioniști și amatori din lumea întreagă aceleași instrumente ca și cele utilizate de spionii americani.

„Sursa dorește să lanseze o dezbatere publică asupra securității, creării, utilizării, proliferării și controlului democratic al armelor cibernetice”, declarase la vremea respectivă Wikileaks.

Aceasta a fost una dintre scurgerile de secrete strict păzite ale comunității de informații americane, alarmându-i pe înalții responsabili de securitate în guvern.