ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cel puțin cinci persoane au murit, iar alte cincisprezece au fost rănite, după ce un autobuz a ieșit de pe carosabil și a lovit mai mulți pietoni aflați pe scările de acces ale unei stații de metrou din vestul Moscovei, potrivit autorităților ruse, informează agenția de știri Tass și BBC News online, conform Mediafax.
 
 „Un atac terorist este exclus. Șoferul nu a reușit să controleze vehiculul”, a declarat sursa citată.

Un oficial anonim din cadrul serviciilor de securitate a declarat că este vorba de un accident rutier și nu există suspiciuni că ar fi fost vorba de un atac cu vehicul.

Accidentul s-a produs într-o zonă aglomerată, în apropiere de stația de metrou Slavianskii Bulvar.
Șoferul autobuzului a fost reținut, iar autoritățile au încearcă să stabilească circumstanțele producerii accidentului, existând suspiciuni că ar fi fost cauzat de o defecțiune tehnică, relatează agenția de știri Reuters, citând presa locală.

Biroul de presă al Ministerului rus de Interne a confirmat decesul a patru persoane în urma accidentului.

Mai multe echipaje de urgență și zece ambulanțe au ajuns la fața locului, iar un elicopter urmează să transporte la spital persoanele cu răni mai grave.

Potrivit anchetatorilor ruși, șoferul le-a spus polițiștilor că vehiculul a început brusc să se deplaseze, iar sistemul de frânare nu a funcționat. Accidentul s-a produs în condiții de iarnă, cu gheată pe carosabil, informează BBC News online.

Agenția de știri Interfax relatează că autobuzul nu avea nici măcar un an vechime. Serghei Sobianin, primarul Moscovei, a declarat că a fost ordonată inspectarea întregii flote de autobuze a orașului.