ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un avion civil rus s-a prăbușit sâmbătă în centrul peninsulei Sinai, în Egipt, a anunțat, într-un comunicat, biroul de presă al premierului Cherif Ismail, informează Agerpres, citând AFP.
 
ACTUALIZARE 17.28  Statul Islamic revendică, într-o postare pe Twitter, doborârea avionului rus.

Este vorba de ramura egipteană a grupării jihadiste Statul Islamic. „Soldații Califatului au reușit să doboare un avion rus în provincia Sinai. Transporta peste 220 de cruciați și toți au murit”, a afirmat gruparea teroristă într-un comunicat postat pe conturile de Twitter pe care le folosește de obicei. Islamiștii susțin că au acționat ca să răzbune intervenția Rusiei în Siria.


Un înalt responsabil al Autorității pentru control al spațiului aerian a anunțat pentru AFP că legătura cu acest avion rus, care transporta 217 de pasageri și 7 membri ai echipajului, s-a întrerupt deasupra pensinulei Sinai.

Avionul de tip Airbus A321 asigura legătura între stațiunea Sharm-el-Sheih și Sankt Petersburg.
 
Potrivit agenției de presă TASS, înainte de a dispărea de pe ecranele radarelor, avionul rus a cerut permisiunea de a ateriza de urgență pe cel mai apropiat aeroport. Surse de la aeroportul internațional din Cairo au precizat că aparatul se afla la o altitudine de peste 9.000 de metri atunci când comandantul a luat legătura cu dispeceri de zbor și a cerut drept de aterizare din cauza unor defecțiuni la stația radio. Imediat după aceasta legătura cu avionul s-a întrerupt.

Potrivit altor informații, citate de TASS, avionul a reușit să iasă din spațiul aerian al Egiptului și a luat mai târziu legătura cu dispeceri turci.

Guvernul egiptean a convocat o reuniune de urgență, fiind deja înființată o comisie specială de anchetă.