ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un bărbat de 45 de ani din Elveția a fost condamnat la închisoare cu suspendare și a primit o amendă, pentru defăimare, după a apreciat, pe rețeaua de socializare Facebook, mai multe articole care îl acuzau pe activistul pentru drepturile animalelor Erwin Kessler de antisemitism și rasism, informează NewsTalk.com, daily.news.itthon.ma și SwissInfo.

În 2015, el a apreciat șase articole e care evocau presupuse poziții rasiste și antisemite ale președintelui unei asociații pentru drepturile animalor.

Astfel, judecătoarea Catherine Gerwig a explicat că textele au încălcat onoarea reclamantului, iar acuzatul a participat la această calomnie și a contribuit la răspândirea acuzațiilor.

Anterior, Erwin Kessler a fost condamnat în 1998 pentru încălcarea legii împotriva rasismului din cauza angajamentului său față de interzicerea sacrificării rituale. Publicația franceză CNews Matin, care reia știrea, amintește că în Franța, insulta pe Facebook va fi considerată publică dacă este publicată pe un profil, un grup sau o pagină publică. Dacă este lansată în cadrul unui grup privat, o pagină a unei comunități care are același interes, de exemplu, atunci aceasta va fi considerată insultă non-publică, scrie Agerpres.