ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Poliția spaniolă a deschis focul asupra unui francez, aparent dezechilibrat mintal, care striga „Allah Akbar” ( Allah e mare! - n.red.) la un punct de trecere a frontierei, la granița cu Franța, rănindu-l în zona șoldului, au anunțat sâmbătă forțele de ordine spaniole, relatează AFP.

Bărbatul de origine marocană avea asupra sa „un obiect” despre care polițiștii au crezut că este o armă, a precizat poliția catalană, care a exclus pista teroristă.

Suspectul se afla cu o femeie într-un vehicul înmatriculat în Franța la punctul de trecere a frontierei din orașul La Jonquera când atitudinea sa ciudată a alertat o patrulă a Guardia Civil, care a cerut întăriri poliției catalane.

„Polițiștii i-au cerut de mai multe ori să se oprească, au tras în aer pentru a-l intimida, însă el a continuat să înainteze și polițiștii l-au împușcat în șold”, a mai spus el.

Bărbatul, care s-a dezbrăcat, părea să aibă probleme mintale. El a fost internat într-un spital și a fost operat, a spus sursa citată.

Guardia Civil a anunțat că viața bărbatului nu este în pericol și că o anchetă a fost deschisă în acest caz.