ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Începând cu 15 ianuarie, 181 de decese au fost anunțate la Sistemul național de Raportare a Reacțiilor Adverse (VAERS) ale guvernului SUA ca fiind posibil legate de vaccinurile COVID. 
Mai multe agenții locale, de stat și federale investighează moartea, pe 21 ianuarie, a unui bărbat din California la câteva ore după ce a primit vaccinul anti COVID, relatează site-ul Childrenshealthdefense.


Biroul șerifului din districtul Placer a declarat într-o postare pe Facebook din 23 ianuarie că agențiile „investighează activ acest caz”. De asemenea, au menționat că bărbatul a fost testat pozitiv la COVID în decembrie. Centrele SUA pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) recomandă ca persoanele care au avut deja COVID și s-au recuperat complet să se vaccineze în continuare.
Până în prezent, în SUA, doar vaccinurile Pfizer-BioNTech și Moderna au primit autorizație de utilizare, dar  nu este clar  ce vaccin a primit bărbatul decedat.Un studiu realizat în 2010 de către Departamentul de Sănătate și Servicii Umane din SUA a concluzionat că „mai puțin de 1% din efectele provocate de vaccinuri” sunt raportate către VAERS și experții spun că sistemul de raportare al guvernului este „defect”.
 
La începutul lunii, The Defender a informat despre moartea unui medic din Florida, în vârstă de 56 de ani, la 15 zile după ce a primit vaccinul Pfizer, și despre numeroase decese în rândul persoanelor în vârstă din Norvegia și Germania.
 
În paralel, continuă să apară informații despre reacții adverse. Jerusalem Post scrie despre un tânăr de 17 ani care a fost internat la terapie intensivă după ce a primit a doua doză de vaccin COVID. Oficialii spitalului susțin însă că nu cred că boala băiatului este legată de vaccin.

Dr. Anthony Fauci a declarat săptămâna trecută că a fost „la pământ” după ce a primit a doua doză de vaccin, dar că se simte bine acum. Fauci a primit prima doză de vaccin Moderna în decembrie.

CDC a raportat 21 de cazuri de anafilaxie la persoanele care au primit vaccinul COVID între 14 - 23 decembrie și alte 10 între 23 decembrie - 10 ianuarie. 

Anafilaxia este o reacție alergică care pune viața în pericol.

Săptămâna trecută,  site-ul The Defender a raportat că reacțiile alergice au făcut ca oficialii din domeniul sănătății din California să anunțe că vor face o pauză la imunizare, din cauza unui lot mare de vaccinuri de la Moderna care ar fi avut unele probleme.