ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un bărbat, acuzat că a trimis pe o rețea de socializare un mesaj cu imagini luminoase unui utilizator de Twitter, pentru a-i declanșa acestuia o criză de epilepsie, a fost arestat, anunță Departamentul de Justiție al SUA, preluat de BBC.

John Rayne Rivello, în vârstă de 29 de ani, din Maryland, i-a trimis pe Twitter jurnalistului Kurt Eichenwald o imagine animată, cu o lumină intermitentă, provocându-i o criză de epilepsie.

Rivello fost acuzat de hărțuire cibernetică și ar putea primi o sentință de 10 ani de închisoare. „Meriți o criză pentru postările tale", ar fi scris acesta pe rețeaua de microblogging.

Eichenwald, despre care este cunoscut că este bolnav de epilepsie, este editorialist la revista Newsweek și autorul unor cărți de succes în Statele Unite.

Anchetatorii au constatat că Rivello a trimis mesaje altor utilizatori Twitter despre Eichenwald și despre planul său de a-l ataca online: „Sper că mesajul meu îi va provoca o criză. Hai să vedem dacă moare".

Mesajul pe Twitter nu a fost diferit de „o bombă trimisă prin poștă sau antrax trimis într-un plic. Declanșează un efect fizic", a declarat pentru New York Times Steven Lieberman, avocatul lui Eichenwald.

Departamentul de Justiție nu a spus ce a motivat atacul, dar a precizat că Rivello a cercetat ce poate declanșa o criză de epilepsie pe site-ul dedicat epilepsy.com.