Ciclista canadiană Rachel McKinnon a câștigat sâmbătă concursul Masters din Carson, Los Angeles, rezervat sportivelor de 35-44 de ani. Nimic neobișnuit în această știre de la rubrica sportivă, doar că este vorba de un transgender. 
 
Rachel McKinnon, care s-a născut băiat, dar a ajuns să se considere femeie, a început procedurile de transformare când a terminat facultatea. Acum ea e profesoară de filozofie și etică la Colegiul din Charleston. 

Victoria transgenderului, o premieră în lumea sportivă, în fața olandezei Caroline Van Herrikhuyzen, a aprins polemicile pe internet. Majoritatea internauților s-au revoltat pentru că regulamentul dă voie ca cineva care a fost bărbat să intre într-o competiție, de la egal la egal, cu femeile. 

A da voie bărbaților care se identifică ca femei transgender să concureze în evenimente sportive  destinate femeilor nu face decât să dezavantajeze concurentele de sex feminin, au acuzat internauții.

Olandeza ieșită pe locul 2, Van Herrikhuyzen, a declarat însă că McKinnon a câștigat „în mod cinstit”.

„Am avut o cursă cinstită conform regulilor [Union Cycliste Internationale]. Dacă concurezi, accepți regulile, în caz contrar nu mai intri în competiție ", a scris van Herrikhuyzen ca răspuns la comentariile unui utilizator pe Twitter.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews