Ciclista canadiană Rachel McKinnon a câștigat sâmbătă concursul Masters din Carson, Los Angeles, rezervat sportivelor de 35-44 de ani. Nimic neobișnuit în această știre de la rubrica sportivă, doar că este vorba de un transgender. 
 
Rachel McKinnon, care s-a născut băiat, dar a ajuns să se considere femeie, a început procedurile de transformare când a terminat facultatea. Acum ea e profesoară de filozofie și etică la Colegiul din Charleston. 

Victoria transgenderului, o premieră în lumea sportivă, în fața olandezei Caroline Van Herrikhuyzen, a aprins polemicile pe internet. Majoritatea internauților s-au revoltat pentru că regulamentul dă voie ca cineva care a fost bărbat să intre într-o competiție, de la egal la egal, cu femeile. 

A da voie bărbaților care se identifică ca femei transgender să concureze în evenimente sportive  destinate femeilor nu face decât să dezavantajeze concurentele de sex feminin, au acuzat internauții.

Olandeza ieșită pe locul 2, Van Herrikhuyzen, a declarat însă că McKinnon a câștigat „în mod cinstit”.

„Am avut o cursă cinstită conform regulilor [Union Cycliste Internationale]. Dacă concurezi, accepți regulile, în caz contrar nu mai intri în competiție ", a scris van Herrikhuyzen ca răspuns la comentariile unui utilizator pe Twitter.