Un bebeluș din Japonia, care a cântărit doar 258 de grame la momentul nașterii sale premature, urmează să părăsească spitalul după o perioadă de șase luni și jumătate în care a fost îngrijit în secția de neonatologie, a anunțat instituția citată de AFP, informează Agerpres.

Băiețelul s-a născut prematur, prin cezariană la 22 de săptămâni de sarcină din cauza unor probleme cu care a fost diagnosticată mama sa, învingând toate pronosticurile medicilor.

Nou-născutul, Ryusuke Sekiya, cântărește în prezent peste trei kilograme. „El bea lapte și i se poate face baie. Sunt atât de fericită să-l văd cum crește!", a declarat mama sa în fața camerelor de televiziune.

Până în prezent, cel mai mic băiat care a venit pe lume prematur și a supraviețuit a cântărit la naștere 268 de grame. El a fost, totodată, cel mai mic japonez care a fost externat din spitalul Keio din Tokyo, în luna februarie a acestui an.

Cea mai mică fetiță a cântărit la naștere 252 de grame. Ea a venit pe lume în Germania, în 2015.


2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.