ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un belgian originar din Anvers revendică sângeroasele atacuri de marți de la Bruxelles, în numele grupării teroriste Stat Islamic.

Într-o înregistrare video, bărbatul amenință, în limba olandeză, cu noi atentate drept răzbunare la campania militară împotriva ISIS. Imaginile par să fi fost filmate în orașul sirian Rakka, devenit cartierul general al organizației teroriste. Mesajul se încheie cu executarea unui prizonier.

Presa belgiană scrie că militantul jihadist este cunoscut autorităților, dar a fugit în Siria înainte de a putea fi prins. Ancheta în cazul atentatelor de marți s-a extins și în Italia, unde a fost prins un posibil complice al grupării care a acționat la Bruxelles.

Ieri, justiția belgiană a pus sub acuzare pentru crime asociate terorismului un jurnalist independent, despre care presa locală scrie că ar fi nimeni altul decât teroristul de la aeroport.

Faycal Cheffou a fost reținut joi, la două zile dupa atentate, în centrul Bruxelles-ului. El era căutat de câteva luni de autorități, care îl bănuiau că se ocupa de selectarea jihadiștilor și ar fi făcut recrutări în rândul solicitanților de azil și al imigranților ilegali. 

Procurorii nu au legat inculparea lui de atentatele de la Bruxelles, însă presa belgiană îl prezintă ca fiind cel de-al treilea atacator de la aeroport, potrivit digi24.ro.