ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un tunisian care i-ar fi asigurat protecția lui Osama ben Laden trăiește în Germania din 1997 și primește un ajutor social în valoare de 1.168 de euro pe lună, scrie BBC News.
 
Suma a fost dezvăluită de către un guvern regional, după ce Partidul Alternativa pentru Germania (AfD) l-a interpelat cu privire la acest bărbat, cunoscut drept Sami A.
 
Presa germană nu dezvăluie însă numele bărbatului, din motive de confidențialitate.

Însă el neagă orice legături cu jihadismul. O deportare a sa în Tunisia a fost exclusă, de teama faptului că ar putea fi torturat.

Ben Laden a condus rețeaua jihadistă Al-Qaida și a aprobat atacurile teroriste de la 11 septembrie 2001 în Statele Unite. El a fost împușcat morttal de către forțele speciale americane în Pakistan, în 2011.

Cel puțin trei dintre piloții sinucigași care au comis atentatele de la 11 septembrie au fost membri ai unei celule Al-Qaida din Hamburg, în nordul Germaniei.

Potrivit unor depoziții ale unor martori într-un peoces antiterorist din 2005, Sami A a fost, timp de câteva luni, în 2000, o gardă de corp a lui ben Laden, în Afganistan. El neagă aceste acuzații, însă judecători din Düsseldorf i-au crezut pe martorii.

Sami A a fost anchetat cu privire la presupuse legături cu Al-Qaida în 2006, însă nu a fost inculpat.

El locuiește împreună cu soția sa, o germană, și cei patru copii la Bochum, în vestul Germaniei.