ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Neurochirurgul american Ben Carson, unul dintre candidații la nominalizarea, de către Partidul Republican, la alegerile prezidențiale din SUA, anunță că vrea să scoată avortul în afara legii, în condițiile în care întreruperile de sarcină au fost legalizate în America printr-o sentință istorică. 

Celebrul neurochirurg american, candidat la alegerile primare ale republicanilor pentru cursa pentru Casa Albă, din 2016, și-a făcut deja auzită opinia în cazul unor chestiuni precum islamul (nu ar vrea un președinte musulman). Acum, Carson face noi declarații care au dat naștere unor polemici în societatea americană.
 
Într-un interviu pentru NBC, neurochirurgul spune că este un om ”rezonabil” și că ar vrea să aude ”explicații rezonabile din partea celor care aleg varianta de a-și ucide copiii”. Pentru că, spune medicul american, femeia nu ar trebui să-și privească fetusul ca pe ”un dușman”, conform BBC.

Mai mult, candidatul republicanilor la alegerile primare din SUA spune că femeile care decid să facă avort ar trebui considerate ”proprietare de sclavi”. ”În timpul epocii sclavagismului, mulți dintre proprietarii de sclavi credeau că aveau dreptul de a face tot ce vor cu aceștia, care nu aveau nicio posibilitate de alegere”, și-a continuat Carson ideea. 
 
Prin urmare, el vrea scoaterea în afara legii a avortului. Întreruperea unei sarcini urmând să fie făcută doar în cazul violului sau incestului.
 
Afirmațiile sale au dat naștere unor polemici aprinse printre americani. Dacă unii aplaudă decizia neurochirurgului,  alții nu vor ca o sentință istorică, datând din anii 70, prin care s-a decis legalizarea avortului, răsturnând toate legile statale şi federale ce interziceau sau restrângeau posibilitatea de a avorta la împrejurări bine determinate, să fie acum anulată.
 
Carson s-a remarcat în ultimele luni prin comentarii care au devenit ținta criticilor democraților.
 
În opinia sa, reforma din domeniul sănătății aplicată de Obama a fost ”cel mai rău lucru” de la sclavagism încoace, iar guvernul SUA a acționat precum naziștii în Germania. Tot el a spus că a fi homosexual ”este o alegere”, că musulmanii nu ar trebui să candideze la președinția SUA, iar Holocaustul ar fi putut fi prevenit dacă europenii persecutați ar fi avut mai multe arme.
.