ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un căpitan musulman de origine cameruneză și adjunctul său sunt acuzați că au bătut și aruncat peste bord șase imigranți creștini deoarece credeau că rugăciunile lor aduc furtunile pe mare, informează RT, care citează procurori spanioli.

Tragedia a avut loc pe 5 decembrie 2014, când un mic vas ce transporta 57 de solicitanți de azil din Maroc spre Spania a fost aproape de scufundare din cauza unei furtuni. Căpitanul vasului, un camerunez musulman cunoscut sub numele de Alain N.B., l-a văzut pe un pastor nigerian rugându-se alături de mai multe persoane pentru siguranța tuturor.

Fiind convins că furtuna devine mai violentă din cauza rugăciunilor lor, Alain și prietenul său l-ar fi lovit pe pastor în cap cu o scândură, l-ar fi bătut și aruncat peste bord. Apoi ei s-ar fi plimbat pe vas în căutarea imigranților care purtau simboluri creștine. Așa au mai fost aruncate în apă alte cinci-zece persoane.

”Alain era conștient că victimele nu aveau cum să supraviețuiască și că vor muri fie prin înec, fie de frig, fie din cauza rănilor fizice pe care le-au suferit. Era conștient și de temperatura scăzută și de valurile puternice și de distanța mare până la coastă și de absența altor bărci care să îi salveze”, a susținut unul dintre procurorii care anchetează cazul, citat de The Telegraph.

Din cei 57 de solicitanți de azil, doar 29 au mai ajuns în portul Almeria din sudul Spaniei. Ceilalți, inclusiv șapte bebeluși, au murit înecați în timpul furtunii sau ar fi fost uciși de căpitan și de prietenul său.

Alain a negat acuzațiile și chiar a susținut că el însuși este un creștin practicant.

”De când sunt la închisoare am conștiința curată și nu am luat pastile pentru dormit. Am văzut alți oameni în pușcărie care au ucis și care iau multe somnifere pentru a putea dormi”, a spus Alain pentru Europa Press.

Patru dintre supraviețuitori au depus mărturie împotriva lui Alain și a prietenului său și i-au acuzat, pe lângă crimă, și de faptul că au furat victimele de 1,500 de euro, bani care au și fost găsiți asupra căpitanului la momentul arestării.

Prietenul lui Alain a murit în închisoare.