ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un cunoscut cercetător rus care lucra la un vaccin anti-Covid-19 a fost găsit mort, cu o rană înjunghiată, după ce a căzut de la fereastra apartamentului său de la etajul 14, din St. Petersburg, potrivit greatgameindia.


Savantul Alexandr „Șasa” Kaganski, în vârstă de 45 de ani, era îmbrăcat doar cu lenjeria intimă când a căzut de la etajul al 14-lea, scrie ziarul rus „Moskovski Komsomolets”, care precizează – citând un raport al poliției, că acesta era și înjunghiat.

Poliția suține că a existat o luptă înainte ca Kaganski să cadă pe geam și că investighează moartea acestuia ca pe o posibilă crimă, existând deja un suspect.

Alexandr Kaganski era cunoscut pentru cercetările sale din domeniul cancerului și a fost profesor-asistent în Vladivostok. A petrecut 13 ani în Scoția, la Edinburgh, revenind în 2017 în Rusia.

De curând, acesta a ocupat funcția de director al Centrului pentru Medicină Genomică și Regenerativă la Universitatea rusă a Orientului Îndepărtat.

În prezent, Kaganski lucra la un vaccin anti-Covid-19.
 
El primise recent o subvenție pentru a studia noi modalități de diagnosticare și tratare a tumorilor maligne ale creierului și a fost un avocat al cercetării utilizărilor ierburilor și ciupercilor ca tratament pentru cancer.