Obsesia cu combaterea schimbărilor climatice a ajuns la un nou punct.Cercetătorul suedez Magnus Soderlung (Foto)  a propus, în cadrul unei conferințe ce a avut la Stockholm, ca în viitor, oamenii să consume carne de om, pentru a putea combate efectele schimbările climatice, informează The Epoch Times.

În cadrul conferinței „Puteți să vă imaginați mâncând carne de om?”, Soderlund a spus că tabu-urile privind consumul de carne umană sunt conservatoare și că rezistența oamenilor la idee ar putea fi învinsă, încetul cu încetul. Primul pas, în viziunea lui, ar fi ca oamenii să fie doar convinși să guste carnea de om.

El a mai zis că în viitor resursele de mâncare vor fi reduse și oamenilor trebuie să le fie prezentată ideea de a consuma carne de om pentru a supraviețui.

Soderlund nu s-a oprit la carnea de om: el a sugerat că oamenilor ar trebui să li se introducă ideea de a mânca și carne de animale de companie sau insecte. 

Reacția participanților la ideea lui Soderlund a fost că doar opt persoane s-au ăratat interesați de idee, precizează cercetătorul. În ceea ce-l privește, suedezul spune că este „ezitant, dar nu foarte conservator. Aș fi deschis ideii de a o încerca”. 

Consumul de carne umană are o mulțime de efecte negative asupra sănătății, documentate extensiv. Religiile principale consideră mâncarea cărnii de om un păcat, dar site-ul vice România consideră că este doar un „tabu”.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews